Joke Baardman

 

Visie

Bij stembevrijding gaat het niet om hoe het zingen klinkt, maar hoe het voelt. 

Je brengt zingend naar buiten wat binnen in je leeft.

Aanbod

 

ZINGEND NAAR BUITEN BRENGEN WAT BINNEN IN JE LEEFT

  • individuele sessies

  • mantrazingen

  • hulp bij rouw

  • stervensbegeleiding

  • workshops

  • klankbad

Mantra's zingen

In een intiem kerkje zingen we mantra's met pianobegeleiding van Martijn Heida. Mantra's zijn eenvoudige liederen, vaak slechts één woord of regel, die in herhaling gezongen worden. Ze zijn eenvoudig aan te leren. Al zingend ga je van je hoofd naar je hart en word je meegenomen door de schoonheid van de muziek en de verbondenheid die daardoor ontstaat. Het is een muzikale meditatie.
Ook zonder zangervaring ben je van harte welkom!

Data: (onder voorbehoud:) 8 april, 10 juni, 2 september en 4 november 2021.
Tijd: 20 - 21.30 uur, welkom vanaf een kwartier voor aanvang
Plaats: Baarn, Eemnesserweg 63B (tegenover parkeerplaats Albert Heijn)
Kosten: €16.50 per avond
Aanmelden: uiterlijk 2 weken van tevoren via praktijkstemexpressie@gmail.com

 

Individuele sessies

Op individuele basis geef je klank aan thema's die in je leven spelen.
Vaak stoppen wij gevoelens en emoties weg en raken daardoor uit balans of krijgen lichamelijke klachten. Stembevrijding is erop gericht het hart te openen en blokkades op te lossen. Via lichaams- en ademhalingsoefeningen boor je diepere lagen in jezelf aan.
Zingen en voelen zijn nauw verbonden. Klanken, al dan niet in combinatie met woorden, geven uiting aan gevoelens en verlangens. De trilling in je stem brengt je in verbinding met wat er op dat moment in je leeft. Hier geef je klank aan en dit werkt bevrijdend en ontspannend.
Je leert improviserend zingen en zangervaring is niet nodig.
Ik nodig je van harte uit om het lied van je hart te laten klinken!
Een sessie duurt 60 min. en kost € 55,=

Zang bij rituelen, stervensbegeleiding en rouw

Hoe kun je beter je gevoel uiten dan met muziek? Op uitnodiging zing ik bij rituelen bestaande muziek of improvisatie. Ook kan ik op verzoek komen zingen aan een sterfbed, eventueel met de familie en de stervende samen.
Een mooie vorm van stembevrijding is de klaagzang. Het is prachtig om op die manier klank te geven aan verdriet. Ik begeleid rouwenden hierbij. Een andere vorm is het zingen van de naam van de overledene bij een herdenking.
Uiteraard is dit maatwerk en kun je contact opnemen om je wensen te bespreken.

Workshop 'Samen zingen'

Wil je eens iets anders doen met je collega's, familie of vrienden? Ga samen zingen! Zangervaring is niet nodig. Deze ontspannende workshop is heel geschikt als groepsuitje of ter versterking van de teambuilding. Ook prima in te passen als onderdeel van bijvoorbeeld een meerdaagse training. De inhoud wordt in overleg bepaald, eventueel aansluitend aan een thema.

Klankbad

Ik heb me laten scholen in het bespelen van klankschalen en tevens mijn verzameling klankschalen uitgebreid. Enthousiast kan ik je een klankbad aanbevelen.
Vanuit een ontspannen houding (naar keuze liggend of zittend) ervaar je de trilling en klank van klankschalen. Deze resoneren door je hele lichaam, een intense beleving! Je zult een diepe ontspanning ervaren.
Een privé klankbad van een half uur kost 30 euro. Voor kleine groepjes geldt een aangepast tarief. Je kunt per mail of telefonisch een afspraak maken.

Over mijzelf

baardman_joke.jpgIk mocht op grote podia staan als soliste in het klassieke repertoire. Door de opleiding bij Jan Kortie leerde ik het improviserend zingen vanuit mijn hart. De vreugde die ik daarin ervaar, wil ik graag doorgeven.

Daarnaast heb ik een jarenlange ervaring in personeelswerk en volgde trainingen op het gebied van: filosofie, intuïtieve ontwikkeling, emotioneel lichaamswerk, karakterstructuren, bio-energetica, geweldloze communicatie en stervensbegeleiding.