Joke Baardman

 

Visie

Bij stembevrijding gaat het niet om hoe het zingen klinkt, maar hoe het voelt. 

Je brengt zingend naar buiten wat binnen in je leeft.

Aanbod

 

ZINGEND NAAR BUITEN BRENGEN WAT BINNEN IN JE LEEFT

  • workshops
  • groepscursussen
  • individuele lessen
  • rouwverwerking
  • klankrituelen
  • jabbersessies
  • mantrazingen
  • klankbad

 

Mantra's zingen

In een intiem kerkje gaan we mantra's zingen met pianobegeleiding van Martijn Heida. Mantra's zijn eenvoudige liederen, vaak slechts één woord of regel, die in herhaling gezongen worden. Ze zijn eenvoudig aan te leren. Al zingend ga je van je hoofd naar je hart en word je meegenomen door de schoonheid van de muziek en de verbondenheid die daardoor ontstaat. Het is een muzikale meditatie.
Ook zonder zangervaring ben je van harte welkom!

Data: donderdag 6 juni, 29 augustus, 3 oktober en 28 november 2019.
Tijd: 20 - 21.30 uur, welkom vanaf een kwartier voor aanvang
Plaats: Baarn, Eemnesserweg 63B (tegenover parkeerplaats Albert Heijn)
Kosten: €15,- per avond
Aanmelden: uiterlijk 2 weken van tevoren via praktijkstemexpressie@gmail.com

 

Klankbad

Ik heb me laten scholen in het bespelen van klankschalen en tevens mijn verzameling klankschalen uitgebreid. Enthousiast kan ik je een klankbad aanbevelen.
Vanuit een ontspannen houding (naar keuze liggend of zittend) ervaar je de trilling en klank van klankschalen. Deze resoneren door je hele lichaam, een intense beleving! Je zult een diepe ontspanning ervaren.
Een privé klankbad van een half uur kost 30 euro. Voor kleine groepjes geldt een aangepast tarief. Je kunt per mail of telefonisch een afspraak maken.

 

Workshop 'Zingen op gevoel' – een combinatie van haptonomie en stembevrijding

Gevoelens komen tot uitdrukking via je lichaam. In beweging, houding, tempo èn via je stem. Soms weet je niet zo goed wat in je leeft, hoe het met je is. Haptotherapeute Daniëlle van den Berg helpt je dit ontdekken door haptonomische oefeningen. En we gaan luisteren hoe deze gevoelens klinken. Zingen en voelen zijn nauw verbonden. Klanken, al dan niet in combinatie met woorden, geven uiting aan gevoelens. Haptonomie kijkt naar de samenhang tussen voelen, denken en doen. Stembevrijding geeft klank aan het gevoel. Een unieke combinatie!

Datum: Op aanvraag
Plaats: Gezondheidscentrum Oosterstraat, Baarn
Deelnemers: min. 6 – max. 16
Aanmelden: via praktijkstemexpressie@gmail.com


Workshop 'Yoga en Stemexpressie'

Gun jezelf een paar uur om je hoofd helemaal leeg te maken en heerlijk te ontspannen! In deze workshop werk ik samen met Dru Yoga-docent Lucas Eisenhardt (lucaseisenhardt.nl) en staan de thema's ontspanning, balans, bewustwording en vitaliteit centraal.
Vaak stoppen wij gevoelens en emoties weg en raken daardoor uit balans. Zowel stembevrijding als Dru Yoga zijn erop gericht het hart te openen en blokkades op te lossen. Via lichaams- en ademhalingsoefeningen boor je diepere lagen in jezelf aan. Met behulp van klanken, luisterend en zingend, zul je een diepe verbinding voelen met jezelf.

Datum: Op aanvraag
Plaats: Baarn
Aantal deelnemers: minimaal 12, maximaal 25

 

Cursus stembevrijding “Zingen vanuit je hart”

Als je kunt praten, kun je ook zingen. Iedereen kan zingen. We hebben allemaal muziek in ons die we kunnen laten klinken. Zonder je best te doen, met alleen maar de moed om jezelf te laten horen en zien. Als je dit durft, ga je je steeds vrijer voelen in het zingen. En dat wordt stembevrijding genoemd. Wil je dat eens ervaren? Dan ben je op je plek in de cursus Zingen vanuit je hart onder leiding van Joke Baardman en Ien Holman. In deze cursus ga je jouw authentieke stemgeluid ontdekken. Je zingt zonder dat er een notenbalk aan te pas komt! Zangervaring is niet nodig. Er wordt geїmproviseerd op een voor ieder toegankelijke manier. Om vanuit een stevige basis te kunnen zingen wordt ook aandacht besteed aan ademhaling en lichaamswerk.

Data: op aanvraag
Plaats: Herberg van Paulus, Stationsweg 16, Baarn
Aantal deelnemers: min. 6 - max. 16

 

Eéndaagse workshop ‘Zing wat in je leeft!’

Ervaar het plezier in zingen! Je bent welkom, of je nu wel of geen zangervaring hebt. Vanuit adem- en lichaamsoefeningen ga je klank maken en leer je improviserend zingen.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die in contact wil komen met zijn of haar gevoelens en verlangens. Je ontdekt de helende werking van je eigen klank. De trilling in je stem brengt je in verbinding met wat er op dat moment in je leeft. Hier geef je klank aan en dit werkt bevrijdend en ontspannend.

Ik nodig je van harte uit om het lied van je hart te laten klinken!

Data: Op aanvraag
Tijd: 10:00 - 16:00 uur
Plaats: Baarn
Aanmelden: via praktijkstemexpressie@gmail.com

  

Zang bij rituelen en rouwverwerking

Een mooie vorm van stembevrijding is de klaagzang. Het is prachtig om op die manier klank te geven aan verdriet. Ik begeleid rouwenden hierbij. Op uitnodiging zing ik bij rituelen bestaande muziek of improvisatie. Een andere vorm is het zingen van de naam van een overledene bij een herdenking.

Ook kan ik op verzoek komen zingen aan een sterfbed, eventueel met de familie en de stervende samen.

 

Workshop ‘Samen zingen’

Wil je eens iets anders doen met je collega’s, familie of vrienden? Ga samen zingen! Zangervaring is niet nodig. Deze ontspannende workshop is heel geschikt als groepsuitje of ter versterking van de teambuilding. Ook prima in te passen als onderdeel van bijvoorbeeld een meerdaagse training. De inhoud wordt in overleg bepaald, eventueel aansluitend aan een thema.

 

Individuele sessies

Op individuele basis geef je klank aan thema’s die in je leven spelen.

Een sessie duurt 60 min. en kost €50,-.

Over mijzelf

baardman_joke.jpgIk mocht op grote podia staan als soliste in het klassieke repertoire. Door de opleiding bij Jan Kortie leerde ik het improviserend zingen vanuit mijn hart. De vreugde die ik daarin ervaar, wil ik graag doorgeven.

Daarnaast heb ik een jarenlange ervaring in personeelswerk en volgde trainingen op het gebied van: filosofie, intuïtieve ontwikkeling, emotioneel lichaamswerk, karakterstructuren, bio-energetica en geweldloze communicatie.